Am analizat companiile mari: Apple, Google, Amazon, Microsoft,
Iar concluzia a fost că majoritatea sunt foarte scumpe..din primele 10.
Sigur, poate Google, Meta încă au multiplii rezonabili, dar restul uriași.
Totuși, piața în care ne aflăm pare că nu ține cont de multiplii deloc.
Sunt acțiuni care explodează în preț, care deja aduc 30-40% în 2025.
Sigur, sunt acțiuni mai speculative, unele cu multiplii atractivi, atele nu.
Important este să ai expunere și la astfel de acțiuni în portofoliul tău.
De aceea, ți-am pregătit o listă de 47 de acțiuni, cu atenție alese.
Nu sunt orice acțiuni, sunt acelea ce explodează după raportări.
Și care deja creșteau puternic înainte de raportări, ce au momentum.
Astfel de acțiuni pot aduce în continuare randament în surplus.
Dar trebuie să ai mare atenție în care te poziționezi și de ce.
Vreau să aruncăm o privire macro înainte să analizăm lista de acțiuni.
Ochii au fost în principal pe semiconductori și hardware în 2024.
Am văzut creșterea masivă Nvidia și alte companii de semiconductori.
Atenția investitorilor a fost deci pe hardware, însă avem și software..
Doar că acum nu mai suntem în 2024, suntem în 2025, cine domină?
ETF-ul software iShares (IGV) a crescut puternic +27,22% în 6 luni.
Între timp, ETF-ul semiconductorilor (SMH) a rămas în urmă +6,09%.
Divergența dintre software și semiconductori este clară în 2025.
Creșterea software-ului sugerează o preferință a pieței de aplicații importante, în principal AI, securitate cibernetică, cloud, și altele.

Ce acțiuni sunt în iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV)?

Ce acțiuni sunt în VanEck Semiconductor ETF (SMH)?

Până acum au raportat 383 de companii și mai rămân să raporteze 117 companii din S&P 500. Investitorii stau cu ochii pe raportări ca niște vulturi înfometați să genereze alpha. De ce?
În jurul raportărilor, sunt cele mai mari mișcări de preț, ceteris paribus, pentru companiile care supra-performează, care livrează peste așteptări. 74% din cele 383 companii care au raportat deja au venit peste așteptările analiștilor. Sigur, contează magnitudinea surprizei.

Am pregătit pentru tine o listă de 47 acțiuni care au avut o reacție explozivă după raportări. Dacă ne uităm de la începutul anului, vedem o creștere imensă în prețul acestor acțiuni. Sunt acțiuni din diverse sectoare, bunuri de consum, tehnologie, servicii financiare, brokeri..
Și începutul anului ce înseamnă?…o lună-jumate. Nu doar că au livrat peste așteptări, dar au explodat în prețul acțiunii..
► APPS Digital este lider absolut, +251,7% YTD, creștere de 424% față de minimum anual, vorbim de o creștere imensă pentru investitori.
► Mai ții minte HOOD Robinhood? Am tot prezentat și ți-am adus atenției. Creștere +65,52% YTD, forță puternică pe termen scurt.
Cât mai urcă Robinhood? Este într-un trend accelerat de ceva timp, încă posibil să crească. A avut un trimestru foarte puternic.
► PLTR Palantir face iar și iar și iar surprize +58,48% YTD, P/E 631,85x, multiplii exagerați, evident dar nu de asta prețul creștere, se speculează. E o bulă care se formează sau o acțiune atipică ce va sta ceva timp supra-evaluată.
► Nuclearele sunt în vizorul investitorilor de ceva timp..dar n-au rezultate bune cele care sunt cool: Oklo, Nano Nuclear, SMR etc.
Cu toate acestea, companiile care totuși vin cu rezultate, explodează..
Centrus Energy a înregistrat rezultate excelente în T4 2024..
Am pregătit o analiză a rezultatelor și am oferit un rating raportărilor.
Poți accesa analiza pentru LEU Centrus Energy aici.
► LEU Centrus +53,94% YTD, foarte aproape de maximum pe 52 săptămâni și o creștere imensă de 240% de la minimum 12 luni.
► NET Cloudflare +52,09% YTD, trend puternic, APP AppLovin +49,26%, DOCS Doximity +43,89% SPOT Spotify +39,40% YTD.
Și lista continuă..acțiuni care au prins momentum după raportări și încă atrag capital.

În ultimele 30 de zile, companiile cu cea mai bună performanță aduc randament foarte ridicat! Dacă ne uităm la performanță relativă în listă:
► APPS Digital domină clasamentul cu +209,50%, PLTR Palantir +66,03%, creștere explozivă, APP AppLovin +49,01%, momentum puternic construit din 2024, LEU Centrus +46,46%, NET Cloudflare +46,09%, DOCS Doximity +43,47%, iar AFRM Affirm +39,16%.
Acestea sunt top 7 companii din listă ca performanță relativă în ultimele 30 de zile..dar lista continuă: BROS, HOOF, MNDY, SPOT, UPST, CFLT.

Dar am vorbit de creșterile de la începutul anului și din ultimele 30 de zile..însă ce este interesant, vedem că piața deja a licitat în aceste acțiuni din timp. Raportările bune doar au amplificat explozia bursieră..și trendul multora încă este ascendent.
Studiază aceste creșteri imense pentru că unele dintre aceste acțiuni vor continua raliul și poți să le adaugi în portofoliul tău de investiții:
AppLovin +867%, Palantir +660%, APPS Digital +424%, Robinhood +400%, Upstart +300%, Celestica +265%, Brinker +265%, Affirm +262%, Peloton +261%, Centrus +240%, Doximity +235%, Spotify +166%, Shopify +164%, Stride +155%, Twilio +138%, Atlassian +131%
Aceste creșteri sunt înregistrate de la minimum din ultimele 12 luni.
Dar acel minimum este deja fixat într-o perioadă de ultra bull run.

Ce evenimente importante urmărim săptămâna aceasta?

Și sunt destul de multe intervenții din partea FED săptămâna aceasta:

De ce ne uităm după acțiuni mai mici, mai speculative? De ce există aceste explozii bursiere? Piața se așteaptă la o rotație masivă în urma unui proces de decapitalizare din marii indici. De ce? Suntem la cel mai mare grad de concentrare în S&P 500, 38% pentru primele 10 companii. Și mă refer în ceea ce privește capitalizarea bursieră. Dar profitul net/acțiune pentru top 10? Ei bine este în creștere, într-adevăr, de aceea e bine să avem aceste variabile una lângă alta. Profit net/acțiune al primelor 10 companii reprezintă 28% din total, vârf istoric, dar cu mult sub 38% cum e capitalizarea. De asemenea, ultimele raportări la marile companii abia au fost modeste..

Acoperim foarte mult piața bursieră de acțiuni, dar aurul a explodat în preț după un raliu accelerat. Aurul crește și depășește vârf istoric după vârf istoric, băncile centrale cumpără masiv. Aurul a crescut timp de 7 săptămâni consecutive, fiind cea mai bună serie de sesiuni bursiere din 2020, și în prezent este cu 1,7% sub maximum istoric.

Aurul are chiar cea mai bună performanță în 2025 ceea ce este impresionant. Întrebarea de ce? Sunt multe tensiuni internaționale, situația economică nu arată bine, iar băncile centrale cumpără masiv aur ca să își crească rezervele, având în vedere cantitățile uriașe de lichidități fără garanții suficient de mari în active reale.

Până în 2022, S&P 500 a avut o performanță mai bună decât aurul, deși între 2019 și 2021 aurul a avut o performanță mult mai bună ca S&P 500. Cu toate acestea, din 2022 până la începutul lui 2025, aurul a explodat, alături de S&P 500. Un fenomen financiar foarte interesant.

Îți mai aduci aminte de corecția DeepSeek din 27 ianuarie 2025? Nvidia a scăzut cu 17%, companii din tehnologie cu 6%, Google cu 4%, Nasdaq-100 cu 3%..După care au fost reveniri frumoase, exact cum am anticipat, de aceea este esențial de cumpărat dip-ul mereu.

În vremuri marcate de volatilitate și complexitate, discernământul devine cel mai valoros capital. Această analiză nu își propune doar să informeze, ci să formeze — o gândire financiară lucidă, capabilă să deosebească zgomotul conjunctural de semnalele structurale. La Fox Land, cultivăm o viziune strategică, unde fiecare decizie de investiție este ancorată într-o înțelegere profundă a forțelor macroeconomice, politice și psihologice ce modelează piețele. Pentru cei care nu caută certitudini, ci claritate în mijlocul incertitudinii.